CSN Groep Logo

Hybrid Cloud

Het voordeel van een public cloud en de beveiliging van een private cloud

Cloud omgevingen in beheer bij o.a:

Strukton Worksphere | Gemeente Utrecht | SPAR international | Bos Incasso

Klantcase Dura Vermeer

Dankzij de overstap naar een nieuw datacenter kan Dura Vermeer vandaag meer dan ooit continuïteit waarborgen. Downtime wordt vermeden en alle applicaties zijn dag in dag uit beschikbaar. Een must voor een bouwbedrijf met een nationale dekking.

Dura Vermeer Klantcase

Traditionele IT (CapEx) vs Cloud (OpEx)

Een traditionele on premises IT infrastructuur staat op de eigen locatie. De apparatuur wordt om de zoveel jaar vervangen en is in beheer van de eigen IT afdeling. Bij deze CapEx vorm van financiering worden de uitgaven vooraf gedaan. Deze zijn gebaseerd op een schatting; de IT infrastructuur moet hierbij niet te klein zijn, maar ook niet te groot.

Het is ook mogelijk om IT diensten in cloud vorm af te nemen en te betalen naar gebruik (OpEx). Dit kan op de drie manieren zoals hieronder beschreven.

IT diensten uit de cloud

Public Cloud

In de public cloud weten we niet waar de apparatuur, de applicaties en de data staan. We vertrouwen de cloud provider over het beschikbaar houden van de data, maar we hebben geen invloed op de veiligheid van de data. Public cloud is minder geschikt voor dataclassificatie en wetgeving rondom persoonsgegevens.

Private Cloud

Een private cloud oplossing kan zowel on premises als in een datacenter staan. De IT wordt weliswaar als een dienst afgenomen, maar de locatie van de IT infrastructuur en de beherende IT partij is bekend. Omdat de IT infrastructuur niet gedeeld wordt met andere organisaties is de beveiliging beter te controleren.

virtuele cpu en gpu

Hybrid Cloud

Het is niet altijd nodig om alle data in een private cloud op te slaan. Door een slimme combinatie te maken van public cloud diensten en private cloud diensten, is de beveiliging voor gevoelige data onder controle en is er het economische voordeel van de public cloud. We noemen deze vorm hybrid cloud.

Klantcase Volkskredietbank

Gegevens moeten altijd en overal 100% veilig zijn. Als financiële zorgverlener werkt VKB dagelijks met gevoelige data. Juist daarom is een overstap naar een hybride structuur vanzelfsprekend.

Klantcase Volkskredietbank

hybride

cloud

diensten

Karste de Vries

Meer weten? Neem contact op met Karste!

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79, mail naar k.vries@csngroep.nl of plan direct een afspraak.