CSN Groep Logo

Terugblik 2022 | Wat zou je nu echt moeten weten op IT-gebied?

Nog even en dan is het jaar 2022 alweer voorbij en gaan we met volle overtuiging beginnen aan een splinternieuw 2023. Nu vinden wij het altijd prettig om even terug te blikken op de afgelopen 12 maanden. Wat heeft er zich in die maanden afgespeeld, waar hebben we naartoe gewerkt en wat zou je nu echt moeten weten op IT-gebied?
Een overzicht:

|
|

Teamwork

HYBRIDE WERKEN BLIJFT, MAAR DAN STRATEGISCH

Van noodgedwongen naar het strategisch inzetten van hybride werken. Dat is waar we ons in 2022 zoal over hebben gebogen. Dat we op afstand kunnen werken weten we nu wel, maar hybride (samen)werken is meer dan dat. Zodra je het IT-vraagstuk voorbij bent, draait het om vragen als: hoe gaan we kennisdelen, slim samenwerken en ontwikkelen op afstand?

Is jouw organisatie nog niet zover en weet ze nog niet wanneer ze nu voor de cloud, on-premises of hybride IT-omgeving zou moeten kiezen?

We hebben de voor- en nadelen van de cloud en on-premises voor je op een rijtje gezet.

BIM IN AVD: WAAROM JUIST NU?

Waarom zou je juist nu kiezen voor BIM in Azure Virtual Desktop (AVD) als online grafische werkplek? Dit heeft vooral te maken met een aantal zaken die bij elkaar is gekomen. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van een snelle AVD en de volwassenheid en security van Azure. Door het pay-per-use (OpEx) model is het inzetten van deze online werkplekken interessant voor elke organisatie.

Kom te weten wat BIM in Azure Virtual Desktop voor jouw organisatie kan betekenen.

Bouwplaats

|
|

Wendbaar en weerbaar balans

DIGITAAL WENDBAAR EN WEERBAAR: KAN DAT?

Digitaal wendbaar én weerbaar zijn. Kan dat eigenlijk wel? Zie het als koorddansen. Heb je het koord te strak gespannen, dan verlies je flexibiliteit, je ontneemt medewerkers hun ondernemendheid en anticiperen op de markt wordt lastigIs je koord te slap, dan dreigt je intellectueel eigendom in gevaar te komenHoe zorg je ervoor dat je tussen deze twee uitersten een balans vindt? 

Het CSN Maturity Model helpt je graag een handje.

ALLEEN BETROUWBARE GEBRUIKERS EN DEVICES OP JE NETWERK

HOE BLIJFT JE NETWERK TOEGANKELIJK?

Als organisatie wil je altijd een betrouwbare en veilige netwerkverbinding tot je beschikking hebben, want gebruikers en bedrijfsdata zijn tegenwoordig overal. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers op kantoor en daarbuiten veilig gebruikmaken van bedrijfsapplicaties en -data?

Een veilige IT-omgeving waarborgen doe je zo.

|
|

Flexibiliteit

WAT HOUDT WEND- EN WEERBAARHEID IN?

Weet jij eigenlijk wat er gebeurt binnen jouw organisatie als een systeem of proces uitvalt? Begrijpt iedereen wat zijn/haar rol is op het moment dat er een verstoring plaatsvindt? Ben je dan nog altijd in staat om de diensten en/of producten te leveren waar je klanten om vragen? Zaken die te maken hebben met de wendbaarheid en weerbaarheid van je organisatie. Bert-Jan van Schalkwijk, Security Consultant, en Martijn van Westerneng, Accountmanager bij CSN Groep, geven je inzicht in jouw wend- en weerbaarheid aan de hand van 9 stellingen. 

MAAK JE DEVICES VEILIGER MET DEFENDER FOR ENDPOINT

Terwijl je antivirusscanner draait, werk jij in een volledig beschermde digitale werkomgeving. Toch? Niet helemaal. Het scannen van jouw endpoint en kijken naar overeenkomsten in de malwaredatabase is niet (snel) genoeg meer. Daarom zal er continu gekeken moeten worden naar mogelijke inbreuken door middel van  realtime security. Dat is mogelijk met Microsoft Defender for Endpoint.

Ontdek hoe deze tool je devices op basis van gedrag onderzoekt, zodat je echt in een beschermde werkomgeving aan de slag kunt.

Veilig netwerk

|
|

Ook in 2023 staan wij klaar om al je IT-vraagstukken aan te pakken.

terugblikken

op mooie

uitdagingen

Karste de Vries

Contact met Karste

Bel Karste de Vries op 06 467 259 39 of mail naar k.vries@csngroep.nl