CSN Groep Logo

Optimaliseer je IT met HPE: Ontdek de Voordelen van een Hybride IT-Omgeving

In samenwerking met HPE verkennen we de cruciale beslissingen rondom IT-infrastructuur en de voordelen van een hybride aanpak. Richard van de Kamp, Technisch Consultant bij CSN Groep, werpt een licht op de overwegingen tussen cloud, on-premises, en hybride IT-omgevingen.

Voordelen van de Cloud met HPE:

Veel organisaties beginnen met de vraag of ze volledig naar de cloud moeten migreren. HPE benadrukt echter dat een hybride benadering de ideale oplossing kan zijn. HPE’s cloudservices, waaronder Software as a Service (SaaS), bieden flexibiliteit en schaalbaarheid. Samen met HPE draagt u niet alleen de verantwoordelijkheid voor cybersecurity, maar wordt ook bijgedragen aan het creëren van een veilige cloudomgeving.

On-Premises met HPE:

Kiezen voor on-premises servers met HPE garandeert snelheid en een stabiele verbinding. Dit is cruciaal voor sectoren zoals logistiek, waar snelheid van essentieel belang is. Hoewel initiële kosten hoger kunnen zijn, biedt HPE betrouwbare tools en lokale beheermogelijkheden, wat de vrijheid geeft om eenvoudig van IT-beheerder te wisselen.

Nadelen en Overwegingen met HPE:

Zowel SaaS-oplossingen als volledig on-premises hebben hun eigen uitdagingen. Met HPE worden deze uitdagingen aangepakt door gezamenlijk te kijken naar de beste oplossingen op maat. HPE benadrukt het belang van het inrichten en beheren van systemen, evenals het vermijden van single points of failure.

Hybride IT-Omgeving met HPE:

HPE positioneert hybride IT-omgevingen als de optimale keuze, waarbij het beste van zowel cloud als on-premises wordt gecombineerd. Het gesprek met HPE wordt aanbevolen om te bepalen welke programma’s in de cloud of on-premises moeten worden ondergebracht, rekening houdend met de unieke behoeften van elke organisatie.

Overwegingen voor een Hybride IT-Omgeving:

Met HPE aan uw zijde, kunt u grondig nadenken over cruciale factoren zoals bandbreedte, single points of failure, kosten van systeemuitval en dataveiligheid. HPE adviseert om meteen met uw IT-partner te overleggen om een oplossing te creëren die naadloos aansluit bij uw organisatie.

De nadelen

Kies je voor een SaaS-oplossing, dan wordt er voor je bepaald wanneer bepaalde updates worden doorgevoerd. Als de tooling wordt aangepast, terwijl jij op een cruciaal moment de software hard nodig hebt, dan kan dit tot problemen leiden. Ook ben je afhankelijk van je internetlijn die vaak minder snel is. Wil je een snellere verbinding? Dan ben je hier weer meer geld aan kwijt. Bij het wegvallen van de verbinding, loop je het risico dat je organisatie plat komt te liggen. Hoe lang kun je het je permitteren om uit de lucht te zijn?

Conclusie:

HPE biedt niet alleen producten en services, maar fungeert als uw strategische partner in het vormgeven van een toekomstbestendige IT-infrastructuur. Maak de juiste keuzes voor uw organisatie door de diepte in te gaan met HPE en download onze whitepaper voor een succesvolle digitale reis.

Schematische weergave van een hybride IT-omgeving
Hybride IT-omgeving
Hybride: het beste van twee werelden?

Zowel de cloud als on-premises hebben dus voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om het gesprek met je IT-partner aan te gaan en te onderzoeken welke programma’s je in de cloud of on-premises wilt hebben. Elke organisatie is immers uniek. Het gaat uiteindelijk vrijwel altijd om het vinden van de balans tussen afhankelijkheden als budget en benodigde snelheid.

Waar je zoal over na moet denken:
  • Hoeveel bandbreedte is je internetlijn?
  • Kan het voorkomen dat je systeem buiten werking treedt door een single point of failure (SPOF) of heb je twee punten ingeregeld waar data op binnenkomt?
  • Weet je wat het je kost op het moment dat de organisatie stil komt te liggen?
  • Is er sprake van ‘quick wins’ die je uit de cloud kunt halen? Denk hierbij aan Microsoftpakketten.
  • Heb je te maken met programma’s die altijd beschikbaar moeten zijn?
  • Heb je te maken met tooling die op bepaalde momenten hoe dan ook nagelopen moeten worden om te weten of het nog werkt?
  • Hoe heb je de dataveiligheid geborgd? Wat gebeurt er nu als medewerkers op een verkeerde link klikken en hoe zijn ze getraind om cyberaanvallen te voorkomen?
  • Heb je nu een kopie van je back-up in de cloud? Weet je ook hoelang het duurt voordat je deze back-up hebt teruggehaald als het zou moeten?
  • Heb je een Disaster Recovery-plan klaarliggen?
  • Hoe houd je de IT backend bij?

Door je IT-partner al aan de voorkant te betrekken, weet je zeker dat je uiteindelijk een oplossing hebt staan die past bij jouw organisatie.

Waar begin je?

‘Even overstappen naar de cloud’ bestaat niet. Het verschilt per organisatie wat er in de cloud kan draaien en wat niet. Je moet echt weten wat je wilt. Als je dit nog niet helder hebt, dan weet je vaak wel wat je absoluut niet wil. Hoe je er ook instaat, wij gaan graag met jou de diepte in. Maak voor een toekomstbestendige organisatie een start met jouw digitale reis door onze whitepaper te downloaden.

cloud

hybride

on-premises

Karste de Vries

Ga met Karste de diepte in

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79 of mail naar k.vries@csngroep.nl