CSN Groep Logo

5 redenen waarom werken in de cloud met online werkplekken écht voordelen heeft

Privé doe je er al van alles in: foto’s delen via Instagram, muziek luisteren via Spotify, sociale contacten onderhouden via Facebook en het nieuws volgen via Twitter. De cloud is niet meer weg te denken. Bedrijfsapplicaties worden ook steeds vaker als online dienst afgenomen. Werken in de cloud zorgt voor betere gegevensbescherming en in de meeste gevallen lagere kosten. Maar welke voordelen heeft de cloud nu echt op het werken zélf?

1. Je kunt altijd en overal (samen)werken

Op afstand (samen)werken wordt een stuk eenvoudiger dankzij de cloud. Met een beschikbare internetverbinding kunnen medewerkers op elke willekeurige locatie, op ieder moment en met elk apparaat aan de slag. Werken was nog nooit zo flexibel en die flexibiliteit brengt in de meeste gevallen ook een grotere effectiviteit met zich mee. Zo kan iedereen veilig en efficiënt met elkaar samenwerken binnen een online werkomgeving die desgewenst voorzien kan worden van extra rekenkracht.

Zodra medewerkers altijd en overal (samen)werken, worden verbindingen belangrijker en daarmee de beveiliging ervan. Om jouw organisatie te ontzorgen zijn alle benodigde netwerk- en beveiligingsopties speciaal voor de cloud gebundeld in een oplossing die voldoet aan de eisen van een Secure Access Service Edge (SASE). Deze oplossing verbindt vestigingen, gebruikers en data door gebruik te maken van één compleet netwerk- en beveiligingsplatform. SASE is goedkoop, veilig en het ontsluiten van nieuwe locaties kost nog maar een fractie van de implementatietijd.

Conditional access

Met conditional access geef je medewerkers met bepaalde voorwaarden toegang tot je data in de cloud. Alleen als de medewerkers voldoen aan die voorwaarden krijgen ze toestemming om de data te lezen, kopiëren en eventueel te bewerken. Let op de volgende punten:

  • WIE is het die inlogt? Controleer of de persoon echt in jouw organisatie werkt door de persoon te laten inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • WAAR bevindt de medewerker zich? Is het IP-adres bekend? De locatie speelt een rol in het geven van toegang.
  • WELK apparaat wordt er gebruikt om in te loggen? Is dit er eentje van jouw organisatie? Bij een privé-apparaat kun je Multi Factor Authenticatie (MFA) toepassen.
2. Je data staat veilig in een cloud

Je kent de verhalen vast wel: een medewerker heeft de zakelijke laptop zichtbaar in de auto laten liggen en tijdens het sporten is de auto opengebroken. Laptop weg. Dit kan leiden tot financiële en imagoschade. Daarnaast vergeten organisaties regelmatig goede backups te maken en kunnen te maken krijgen met haperende of uitvallende hardware. Dit brengt belangrijke bedrijfsprocessen in gevaar.

Heb je eenmaal gekozen voor werken in de cloud, dan staan de bedrijfsgegevens veilig en versleuteld in de cloud in plaats van op lokale apparaten. Er worden dankzij de additionele dienstverlening van CSN Groep extra backups gemaakt. Ook worden er automatische backups gemaakt in een afzonderlijk datacenter om maximale veiligheid te garanderen. Doordat cloudproviders continu investeren in de eigen infrastructuur, is de kans op uitval en storingen veel kleiner.

3. Je krijgt werkplekken afgestemd op de organisatie

Iedere organisatie is anders en dat maakt het dat er geen kant-en-klare oplossing voor een werkplek van de plank gehaald kan worden. Door te kijken naar de specifieke wensen en behoeften wordt de werkplek zo effectief mogelijk vormgegeven. Zodra de gebruiker zijn/haar apparaat aanzet, is er één bureaublad met de benodigde applicaties zichtbaar. Of het nu gaat om een zwaar grafische of om enkel een office werkplek, iedereen kan dankzij een op maat gemaakte werkplek vanaf elke gewenste locatie aan de slag.

De grootste voordelen van werken in de cloud:  
  1. betaal alleen voor gebruik;
  2. eenvoudig iedere maand gebruikmaken van de best passende en meest voordelige abonnementsvormen;
  3. gebruikmaken van licenties voor Microsoftoplossingen;
  4. zowel SaaS- als desktopapplicaties worden in één omgeving aangeboden;
  5. altijd compliant en een duidelijk overzicht van je licenties en verbruik;
  6. gebruikers hoeven maar één keer in te loggen voor toegang tot alle applicaties.
4. Je IT-kosten zijn te budgetteren

Als je te maken hebt met projecten of je bedrijf groeit snel, dan kan het zijn dat je in bepaalde periodes meer werkplekken nodig hebt dan anders. In die gevallen is het fijn om te weten dat je bij heel wat providers eenvoudig werkplekken kunt op- en afschalen. Je kunt flexibel aan de slag dankzij een vast bedrag per maand en met een maandelijkse opzegtermijn, zodat je alleen betaalt voor de werkplekken die je daadwerkelijk gebruikt.

Doordat je precies weet wat je aan kosten kwijt bent per maand en met online werkplekken niet meer hoeft te investeren in hardware, software en overige infrastructuur, kan dit een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

5. Je hebt geen omkijken naar je IT-omgeving

Eenmaal aan de slag met een online werkplek, kun je rekenen op de steun van professionals. Met CSN Groep heb je altijd toegang tot specialisten die IT-diensten voor je kunnen beheren, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt. Als Microsoft Cloud Solution Provider adviseert CSN organisaties in het gebruik van de juiste licenties en apps en werkt ze in sommige gevallen nauw samen met verschillende IT-partijen binnen de Interstellar Group voor het beste antwoord op jouw IT-vraagstukken.

Volledig beveiligd aan de slag binnen één omgeving

CSN Groep maakt de transitie naar online werken mogelijk door SaaS-applicaties en desktopapplicaties binnen één hybride omgeving aan te bieden. De cloudwerkplek is volledig beveiligd en maakt het centraal beheren van werkplekken mogelijk. De gewenste werkplek wordt op maat gemaakt. Het maakt niet uit of het gaat om office werkplekken of dat er extra GPU rekenkracht toegevoegd moet worden om complexe werkprocessen en zware grafische performance te ondersteunen.  

In de cloud
Samenwerking SCCT om je nog sneller te kunnen helpen

Nu ook SCCT onderdeel is van de Interstellar Group, is het voor CSN mogelijk om nog sneller te reageren op werkplekverzoeken. Opschalen in capaciteit was nog nooit zo makkelijk. Door een stappenplan op te stellen met jouw wensen en eisen wordt zowel de oplossing als de migratie en/of implementatie gepresenteerd. Bovendien wordt er stilgestaan bij de adoptie van de cloudoplossing bij de medewerkers. Door ze bij het begin al te enthousiasmeren en de vernieuwingen direct te laten toepassen tijdens het werk, zullen ze eerder ontdekken hoe de cloud in hun voordeel werkt.

Voor je het weet heb jij met CSN Groep en SCCT het benodigde aantal online werkplekken die voorzien zijn van de juiste licenties en apps en kunnen medewerkers op elke gewenste locatie aan de slag.

Maak direct een afspraak om de transitie naar online werkplekken te maken. Ik leg je graag uit wat hier precies bij komt kijken.

samen

veilig

online

Karste de Vries

Contact Karste

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79 of mail naar k.vries@csngroep.nl