CSN Groep Logo

Het Oogziekenhuis Rotterdam kiest CSN Groep voor vervanging netwerk

Januari dit jaar schreef Het Oogziekenhuis Rotterdam (550 medewerkers) een onderhandse aanbesteding uit. Op aanraden van een tevreden klant nodigden ze CSN Groep uit om hierop in te schrijven. Technologie is zeer belangrijk voor een internationaal toonaangevend ziekenhuis als Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het ziekenhuis voert de meest complexe oogheelkundige behandelingen uit, leidt oogartsen op en doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van oogheelkunde. Er worden veel beelden gemaakt met diagnostische apparatuur. Om deze snel over te dragen is een goede infrastructuur essentieel. Hun bestaande netwerk voldeed simpelweg niet meer.

Oogziekenhuis Rotterdam

Enthousiast gingen we aan de slag. Onze eerste kennismaking was een presentatie samen met Aruba Networks. Zo kregen ze een goed beeld van alle mogelijkheden. Vervolgens maakten we een ontwerp en schreven we een plan van aanpak. Het is uiterst belangrijk dat de migratie goed geregeld is. Omdat het ziekenhuis tijdens de overgangsperiode gewoon patiënten moet kunnen blijven behandelen.

Het Oogziekenhuis Rotterdam kiest voor CSN Groep vanwege de optimale prijs-prestatieverhouding

Met Aruba beschikt het oogziekenhuis over:

Betere beveiliging
Bij een ziekenhuis is het belangrijk dat de patiëntengegevens goed beveiligd zijn. Clearpass – de Network Access Control (NAC)-oplossing van Aruba – biedt dit voor zowel vast als draadloos. Zodra je een laptop in een netwerkaansluiting steekt, herkent een zogenaamde kleurloze poort het apparaat automatisch.

De eigenaar van de laptop krijgt vervolgens enkel toegang tot die gegevens waar hij recht op heeft. De ‘kleur’ (configuratie) van de poort is dus gebaseerd op het apparaat dat erop aangesloten is. Zo kan een gast bijvoorbeeld nooit bij patiëntengegevens en zijn deze beschermd.

Lagere beheerkosten
De kleurloze poorten zorgen ook dat handmatige configuratie grotendeels tot het verleden behoort. Elke kabel is op een switch aangesloten. Hiervoor hoef je slechts eenmalig één-op-één te patchen. Stel dat er oogheelkundige beeldvormende apparatuur in de poort zit dan configureert hij deze automatisch.

Dit is bijzonder geschikt voor Het Oogziekenhuis Rotterdam met zijn grotere, dynamische IT-omgeving. De IT-afdeling hoeft nu niet meer continu alle configuraties aan te passen. Dit is minder foutgevoelig. Bovendien bespaart het arbeidstijd en dus beheerkosten.

Licentievrij model
Daarnaast krijgt het ziekenhuis met Aruba een licentievrij model waarbij switches standaard alle functionaliteit bevatten. Ook dit zorgt voor lagere kosten.

We zijn ontzettend trots op deze mooie opdracht. En kijken uit naar een prettige samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam.

netwerk

vragen

advies

Karste de Vries

Neem contact op met Karste

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79 of mail naar k.vries@csngroep.nl