CSN Groep Logo

Tweede editie | BIM in Azure Virtual Desktop

LIVE EVENT | 14.03.2023 | Microsoft, Amsterdam Schiphol

BIM in AVD maart 2023

Het event zit vol, dus inschrijven is niet meer mogelijk. 

Ben jij werkzaam in de bouw-, installatie- of architectensector en wil je flexibel met BIM-applicaties kunnen werken? Meld je dan gratis aan voor het event BIM in Azure Virtual Desktop. Op dinsdag 14 maart laten wij je samen met Microsoft en NVIDIA zien hoe je veilig en volgens het IT-compliancebeleid met eigen applicaties en licenties in dezelfde omgeving als je ketenpartners kunt werken. Maak van al je projecten een succes!

 

De kans is groot dat jouw organisatie al volop Microsoft-producten en/of -diensten afneemt en dat je met verschillende devices werkt. Wordt het dan niet hoog tijd om lastige IT-obstakels te tackelen met Microsoft Azure om echt van ieder project een succes te maken? Met behulp van Azure Virtual Desktop en BIM Workspace geef je iedere stakeholder op het juiste moment toegang tot BIM-data en ontwerpapplicaties, device- en platformonafhankelijk. Zo bescherm je niet alleen het intellectueel eigendom, maar heb je ook geen zware werkstations meer nodig en zullen de faalkosten dalen.

Wanneer: dinsdag 14.03.2023
Waar: Hoofdkantoor Microsoft Amsterdam Schiphol | Let op: maak je gebruik van een navigatiesysteem? Voer dan Haarlemmermeer in en niet Schiphol.
Kosten: Deelname en parkeren is gratis. Houd rekening met een beperkt aantal parkeerplaatsen.

HET PROGRAMMA

09:30 | Inloop met koffie/thee

10:00 | OPENING | Keynote, door Maarten van Montfoort van INTERSTELLAR

10:15 | SESSIE 1 | Breaking down the (data) silo’s in AEC, door Ewout Meijer van Microsoft

10:45 | SESSIE 2 | Digital Twins in de AEC met NVIDIA Omniverse, door Jits Langedijk van NVIDIA

11:15 | KORTE PAUZE

11:30 | SESSIE 3 | Snel en veilig samenwerken met BIM Workspace, door Michiel van Bergen van CSN Groep

12:00 | CASE | De rol van BIM Workspace tijdens renovatieproject ‘Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer’, door Jeroen Mackaij van SPIE

12:30 | LUNCH | + Demo NVIDA Omniverse voor de AEC-markt

SESSIE 1 | Breaking down the (data) silo’s in AEC

Hoe kunnen de barrières, die nu nog bestaan tussen de verschillende disciplines in één bedrijf, opgelost worden? Welke ICT-trends en -ontwikkelingen maken het mogelijk om in de AEC-markt meer datagedreven te kunnen gaan werken? Ontdek welke technieken er op dit moment beschikbaar zijn om veilig data te delen, de IT-compliancerichtlijnen te handhaven en daadwerkelijk samen te werken.

Ewout Meijer, Account Technology Strategist

Ewout is ruim 30 jaar werkzaam in de ICT. Hij heeft in die periode diverse rollen vervuld en is sinds 2016 als Account Technology Strategist werkzaam bij Microsoft. In deze rol focust hij op het juist inzetten van de Microsoft Technologie in de AEC-markt.

SESSIE 2 | Digital Twins in de AEC met NVIDIA Omniverse

Bij het ontwerpen van een gebouw of woning heb je met allerlei elementen te maken. Hoe staat het met de lichtinval? Wat is de invloed van de wind op het complex? Maar ook: hoe oogt het als je besluit om ergens een lichtpunt te plaatsen en wat zou de invloed zijn van een luchtventilatiesysteem op die plek? Al deze componenten wil je zo realistisch mogelijk terugzien in je digitale ontwerp. Met NVIDIA Omniverse wek je 2D- en 3D-content tot leven. Krijg in slechts een aantal stappen uitgelegd hoe je van het samenwerken met 3D-content tot het fysiek nauwkeurig realiseren van een virtuele wereld komt. Dit allemaal door middel van de ‘Digital Twin’.

Jits Langedijk, Sr. Partner Solutions Architect

Als Partner SA is het Jits zijn primaire doel om partners en klanten te ondersteunen met NVIDIA-producten en -oplossingen. Hierbij heeft hij een focus op virtual GPU (vGPU/GRID), RTX/Quadro, Extended Reality, advanced rendering, en Deep Learning (AI) gerelateerde onderwerpen. Met 15+ jaar IT-ervaring is hij goed in staat om op basis van een juiste analyse partners en klanten te adviseren over IT-visie en -strategie in het algemeen en NVIDIA gerelateerde onderwerpen in het bijzonder.

Sessie 3 | Snel en veilig samenwerken met BIM Workspace

Hoe deel je op een veilige manier data en applicaties met andere ketenpartners tijdens een bouwproject zonder in te leveren op je wend- of weerbaarheid? Krijg inzicht hoe je deze IT-uitdagingen kunt aangaan met BIM Workspace. Ook wordt er aandacht besteed aan de overstap die Waal heeft gemaakt: van een Citrix-omgeving in eigen beheer naar Azure Virtual Desktop (AVD). Waarom is de bouworganisatie eigenlijk overgestapt naar AVD en hoe heeft de implementatie van deze nieuwe BIM- en office-werkomgeving eruitgezien?

Michiel van Bergen, Sr. Sales Consultant BIM/CAD

Michiel is van oorsprong werktuigbouwkundige en heeft ruim 28 jaar ervaring in de CAD-wereld. Sinds 2014 geeft Michiel gespecialiseerd advies in het gebruik van grafisch geaccelereerde virtuele werkplekken in de bouw- en installatiebranche. Hierbij ligt de nadruk op het matchen van business drivers met ondersteunende IT-oplossingen om organisaties te helpen efficiënter te werken en hun doelstelling te behalen.

CASE | Renovatieproject ‘Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer’

Na het krijgen van de opdracht voor het renoveren van het voormalige kantoor van Buitenlandse Zaken voor de tijdelijke huisvestiging van de Tweede Kamer, stond SPIE (voorheen Strukton Worksphere) voor een uitdaging. Hoe kon zij met alle stakeholders veilig, binnen het IT-compliancebeleid en efficiënt met BIM samenwerken? Jeroen Mackaij vertelt je het verhaal vol praktijkvoorbeelden en toont welke rol BIM Workspace hierin speelt.

Jeroen Mackaij, BIM Programma Manager

Jeroen is na het afronden van zijn werktuigbouwkundige hts-studie begonnen als installatieadviseur. Bij het ontwerpen van het nieuwbouw Erasmus MC kwam hij tot de conclusie dat de bouwsector moet gaan digitaliseren met Bouwwerk Informatie Management (BIM). Als BIM (Programma) Manager heeft hij na 10 jaar in de ontwerp levenscyclus de overstap gemaakt naar de gehele levenscyclus (DBFMO). Eerst bij BAM als consultant, maar na 2 jaar gestart als BIM (Programma) Manager en thans 5 jaar bij Strukton Worksphere (door per 1 februari 2022 overname nu bij SPIE).