CSN Groep Logo

CSN IT Academy 2022

It’s a wrap: CSN IT Academy 2022 | KNVB Campus, Zeist 

Het zit er alweer op: de CSN IT Academy 2022. Als één van de eerste IT events na een moeilijke periode vol lockdowns en thuiswerken, hebben we in samenwerking met diverse sprekers jouw kennis willen vergroten in het behalen en behouden van een wendbare en weerbare organisatie. Bekijk de video om de dag te herbeleven of om een indruk te krijgen.

Een korte samenvatting van alle sessies

Sessies wendbaarheid

veranderende wereld

COVID-19, een nieuwe generatie, nieuwe manieren van samenwerken. Rick Stevens, Chief Digital Officer bij Exite ICT, maakte duidelijk dat deze zaken eenieder dwingt versneld de juiste digitale middelen goed en veilig te faciliteren. Ook ging hij in op de impact van deze versnelling op diensten en primaire processen, ongeacht de branche. De kernboodschap van Rick is dat we niet alleen moeten transformeren om in de toekomst relevant te blijven ten opzichte van onze concurrenten, maar ook vooral voor onze klanten en (toekomstige) medewerkers.

Effectief digitaliseren doe je volgens Job Leemreize, Principal Consultant bij Exite ICT, door het ‘kubus’-model te volgen. Hierin werk je blokje voor blokje toe naar een digitale strategie. Door de business, het proces en apps vanuit de platformgedachte aan elkaar te koppelen werk je toe naar een wendbare, autonome, schaalbare en kosteneffectieve digitale organisatie.

73% van de Nederlanders wil hybride blijven werken, terwijl 63% van de mensen ook graag weer samen wilt werken op kantoor. Michel Bouman, EMEA Technical Lead Microsoft Teams Rooms bij Microsoft, zette uiteen hoe Microsoft naar deze hybride paradox en de trends in de markt kijkt. Daarnaast gaf hij praktische oplossingen, zodat uiteindelijk iedereen hybride aan de slag kan.

Het hybride werken is volgens Patrick Scherbeijn, Co Founder en Business Developer bij Ask Roger! here to stay. Daarom ging Patrick in op de noodzaak van overal gelijkwaardig kunnen (samen)werken en hoe je hier als organisatie voor kunt zorgen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en basistechniek heeft Patrick laten zien hoe met behulp van Teams Calling en Microsoft Teams Rooms het hybride werken gefaciliteerd kan worden.

Sessies weerbaarheid

Sessie 1 | Ransomware: identificeer de risico’s voordat het pijn doet

Hoe detecteer je vroegtijdig een ransomwareaanval? Op deze vraag is Richard Strooper, CTO bij Pinewood, ingegaan door te kijken naar logbronnen in de Security Operation Center (SOC). Hierbij ging het dus echt om de eerste stap: preventie. Daarnaast stond Richard stil of je een SOC zou moeten uitbesteden of dat je dit zelf zou willen beheren.

Sessie 2 | Ransomware: hoe verklein je de risico’s?

Monitoring: de volgende stap na preventie. Dit zorgt er niet alleen voor dat je incidenten tijdig herkent, maar ook dat je in een vroegtijdig stadium risico’s gaat zien. Arthur van Vliet, Commercieel directeur en Marc Scheper, Security consultant bij Pinewood toonden aan dat als je hiervoor passende maatregelen neemt, dit tot minder incidenten leidt. Denk hierbij aan Network Access Control (NAC), waarmee je middels Zero Trust grip krijgt op je infrastructuur met zichtbaarheid, controle en geautomatiseerde response voor alles dat verbindingen maakt met het netwerk. Daarnaast maakten Arthur en Marc duidelijk dat deze manier van werken bescherming biedt tegen IoT-bedreigingen en de controle uitbreidt naar onbekende apparaten.

Sessie 3 | Kun je met security-awarenesstrainingen cyberaanvallen voorkomen?

94% van de cyberaanvallen begint bij een foute klik op een e-mail. Cees Doets, Manager Special Projects / Security Consultant bij CSN Groep, zette uiteen hoe je mensen kunt leren juist achterdochtig en voorzichtig te worden zodra ze zich bewust zijn dat ze een keer fout geklikt hebben. Met security-awarenesstrainingen wordt iedereen preventief bewust van digitale gevaren, waarna – aantoonbaar – het percentage aan fout geklikte situaties daalt.

Sessie 4 | Cyberincident? Wees voorbereid!

Dagelijks worden er veel organisaties slachtoffer van cyberaanvallen. Joost Gijzel, Hoofd Incident Response CERT bij DataExpert, beantwoordde verschillende vragen vanuit de praktijk. Denk hierbij aan vragen als: Welke cyberaanvallen zijn er zoal en hoe verloopt een dergelijke aanval? Wie zitten hierachter en wat levert het hen op? Tot slot liet Joost zien wat er allemaal bij komt kijken als je toch eenmaal getroffen bent door ransomware en wat Incident Responders op dat moment doen.

Losse sessies

Sessie 1 | Projectmatig samenwerken met BIM Workspace

Binnen een bouwbedrijf of -project kun je met complexe IT-uitdagingen te maken krijgen. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden uit eerste hand heeft Michiel van Bergen, BIM Workspace Adviseur bij CSN Groep, uitgelegd waar organisaties zoal tegenaan liepen en hoe de inzet van BIM Workspace die uitdagingen heeft versimpeld. Bekijk de video voor meer informatie:

Sessie 2 | Hoe je jouw sociale impact vergroot met Tech for Social Impact (TSI)

Technology for Social Impact (TSI) van Microsoft focust zich op non-profitorganisaties om ervoor te zorgen dat zij technologie zo goed mogelijk inzetten. Volgens Tim Both, Licentiespecialist bij CSN Groep, moet er niet gekeken moet worden naar wat technologie kan doen, maar juist wat het zou móeten doen om als non-profitorganisatie je digitale bedrijfsprocessen naar een hoger plan te tillen.

Sessie 3 | Maak jouw netwerk toekomstbestendig met SASE

Hoe zorg je ervoor dat alle datacenters, vestigingen, mobiele gebruikers en cloudresources met elkaar worden verbonden op een veilig, wereldwijd netwerk? Op deze vraag heeft Jan Leeflang, Regional Sales Director Netherlands bij Cato Networks, antwoord gegeven. Hierbij hield hij gelijk rekening met de schaalbaarheid, selfservice en flexibiliteit van de cloud. Met als doel om jouw netwerk en organisatie klaar te maken voor de toekomst. 

Sessie 4 | Waarborg je business continuïteit met AI en machine learning

Voor een hoge cyberweerbaarheid is volgens Sjoerd de Jong, Sales Engineer bij SentinelOne, de ‘time-to-containment’ (de tijd tussen de start van een cyberaanval, en het in de kiem smoren) één van de belangrijkste indicatoren om op te sturen. Sjoerd toonde aan dat de time-to-containment teruggebracht kan worden naar seconden in plaats van uren, dagen, weken. Dit is mogelijk dankzij de incorporatie van Machine Learning en Artificial intelligence in een agent. Dit resulteert in een oplossing die in staat is om autonoom te reageren op cyberaanvallen.

Vragen

Advies

Afspraak

Karste de Vries

Neem vrijblijvend contact op met Karste

Bel Karste de Vries op 088 999 09 79, mail naar k.vries@csngroep.nl of maak direct een afspraak via onderstaande button.