CSN Groep Logo

NVIDIA Omniverse

NVIDIA Omniverse maakt het mogelijk om met software van verschillende leveranciers samen te werken in een realtime omgeving

Omniverse als aanvulling op BIM Workspace

 

Omniverse is een mooie aanvulling op de BIM Workspace. Het centraal samenwerken in de BIM workspace brengt al grote voordelen met zich mee. Een plek waar de data en applicaties staan leidt tot kortere doorlooptijden en minder faalkosten. Als hier de Onmiverse technologie aan toegevoegd wordt, zullen een aantal workflows nog veel efficiënter worden. Met name omdat er geen data uitwisseling (via IFC) meer plaats vindt. Modellen in verschillende applicaties worden in real-time up-to-date gehouden. Zelfs als deze applicaties van verschillende leveranciers zijn.

NVIDIA Omniverse visual

De verschillende applicaties worden aan de gebruikers in het ecosysteem in een virtuele desktop aangeboden. Hierdoor kunnen specialisten op hun eigen werkplek/locatie samenwerken in teams, zonder dat er data uitgewisseld hoeft te worden. Zij hebben direct inzicht in updates en wijzigingen en kunnen, vanuit hun eigen vakgebied, snel de juiste beslissingen nemen.

CSN Groep heeft een geoptimaliseerde IT-infrastructuur voor BIM Werkplekken waardoor on- en offboarding projectteams goed en snel verlopen en de interoperabiliteit tussen de BIM applicaties supersnel is.

Trends in de AEC markt

AEC Omniverse

In de architectuur, engineering en bouwindustrie zien we een toename in de omvang en complexiteit van projecten. Deadlines worden steeds uitdagender, we hebben toegang tot talent over de hele wereld​, we werken steeds meer in samengestelde teams,, ontwerp-workflows worden geavanceerder en er vindt adoptie van AI, DL, VR/AR en HPC​ plaats.

De belemmeringen van het werken aan complexe ontwerpbestanden over meerdere softwareplatforms zijn reëel en worden alleen maar groter naarmate de BIM-bestanden groter en complexer worden. 

Architecten en ingenieurs die in Revit, Tekla, SkecthUp en andere ontwerptools werken besteden uiteindelijk vaak extra tijd om ervoor te zorgen dat de gegevens, die tussen deze platformen worden geïmporteerd en geëxporteerd, soepel worden overgedragen.

Uitdagingen in de AEC markt

virtuele cpu en gpu

Efficiënt samenwerken

Er wordt nog veel werk dubbel gedaan​ en projecten lopen vertraging op door de tijd die nodig is om beslissingen te nemen.

SASE

Ontwerp communicatie

Het visualiseren van ontwerpen​ zonder behulp van zware grafische werkstations is onwerkbaar en ontwerp cycli zijn lang.

High Performance Computing

IT Infrastructuur

Onboarding en offboarding van projectteams dwingen verschillende softwaretools​ om samen te gaan werken.

Vraag

Michiel

Michiel van Bergen

Weten hoe je met Omniverse de uitdagingen in de AEC markt aanpakt?

Bel 088 999 09 12, mail naar m.bergen@csngroep.nl of neem contact op via het contactformulier.

De componenten van het Omniverse ecosysteem

Omniverse ecosysteem
Connect Omniverse
Nucleus Omniverse
KIT Omniverse
Simulation Omniverse
RTX Render Omniverse

Plug-ins die software met Omniverse verbinden.

De hub voor het onderling koppelen van applicaties.

Apps om interactief te assembleren en simuleren.

Naadloos ontwerpen en visualiseren van projecten.

Stream, deel en presenteer projecten fotorealistisch.