CSN Groep Logo

BIM Workspace in Azure Virtual Desktop

LIVE EVENT | 18.10.2022 | Microsoft, Amsterdam Schiphol

BIM Workspace Azure Virtual Desktop

Ben jij werkzaam in de bouw-, installatie- of architectensector en wil je flexibel met BIM-applicaties kunnen werken? Meld je dan gratis aan voor het event BIM Workspace in Azure Virtual Desktop. Op dinsdag 18 oktober laten wij je samen met Microsoft en NVIDIA zien hoe je met eigen applicaties en licenties in dezelfde omgeving als je ketenpartners kunt werken om van al je projecten een succes te maken!

De kans is groot dat jouw organisatie al volop Microsoft-producten en/of -diensten afneemt en dat je met verschillende devices werkt. Wordt het dan niet hoog tijd om lastige IT-obstakels te tackelen met Microsoft Azure om echt van ieder project een succes te maken? Geef met behulp van Azure Virtual Desktop en BIM Workspace iedere stakeholder toegang tot de juiste BIM-data en ontwerpapplicaties, device- en platformonafhankelijk. Zo heb je geen zware werkstations meer nodig, zullen de faalkosten dalen én het intellectueel eigendom is te allen tijde beschermd. 

Wanneer: dinsdag 18.10.2022
Waar: Hoofdkantoor Microsoft Amsterdam Schiphol | Let op: maak je gebruik van een navigatiesysteem? Voer dan Haarlemmermeer in en niet Schiphol.
Kosten: Deelname en parkeren is gratis. Houd rekening met een beperkt aantal parkeerplaatsen.

PROGRAMMA

09:30 | Inloop met koffie/thee

10:00 | Opening

10:15 | SESSIE 1 | De rol van AVD in de (grafische) werkplek, door Jan van der Elst van Microsoft

10:45 | SESSIE 2 | NVIDIA Virtual GPU’s en Azure, door Jits Langedijk van NVIDIA

11:15 | SESSIE 3 | Snel en veilig samenwerken met BIM Workspace, door Michiel van Bergen van CSN Groep

11:45 | Klantcase

12:15 | Lunch +  Demo NVIDA Omniverse voor de AEC-markt

Inhoud sessies

SESSIE 1 | De rol van AVD in de (grafische) werkplek

Welke rol speelt Azure Virtual Desktop in het optimaliseren van de (grafische) werkplek? Hoe kun je met AVD flexibeler worden en tegelijkertijd kosten besparen? Ontdek waarom AVD werkplekken ook voor jouw organisatie ideaal zijn als je op zoek bent naar een eenvoudige én veilige manier om je medewerkers op afstand te laten (samen)werken. 

Jan van der Elst, Azure Virtuele Desktop Lead Microsoft Nederland

Jan van der Elst heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van virtuele werkplekken. Naast Partner Development Manager is hij ook Azure Virtual Desktop Lead binnen Microsoft Nederland. Jan zijn primaire focus is het helpen van klanten en Microsoft partners waarde te halen uit hun transitie van on-premises naar Azure Virtual Desktop.

SESSIE 2 | NVIDIA Virtual GPU’s en Azure

Microsoft en NVIDIA bieden samen volop kansen en mogelijkheden voor organisaties om de juiste set aan resources te selecteren, zodat iedereen binnen de gewenste BIM, VR of XR werkplek aan de slag kan. Leer wat er mogelijk is met GPU geaccelereerde Azure Virtual Desktops en hoe je die het beste kunt inzetten voor jouw omgeving. Ook zal er dieper worden ingegaan op de toegevoegde waarde van GPU acceleratie en het virtueel aanbieden van een GPU voor zowel Compute (HPC/AI) als Grafische taken.

Jits Langedijk, Sr. Partner Solutions Architect

Als Partner SA is het Jits zijn primaire doel om partners en klanten te ondersteunen met NVIDIA-producten en -oplossingen. Hierbij heeft hij een focus op virtual GPU (vGPU/GRID), RTX/Quadro, Extended Reality, advanced rendering, en Deep Learning (AI) gerelateerde onderwerpen. Met 15+ jaar IT-ervaring is hij goed in staat om op basis van een juiste analyse partners en klanten te adviseren over IT-visie en -strategie in het algemeen en NVIDIA gerelateerde onderwerpen in het bijzonder.

SESSIE 3 | Snel en veilig samenwerken met BIM Workspace

Hoe deel je op een veilige manier data en applicaties met andere ketenpartners tijdens een bouwproject zonder in te leveren op je wend- of weerbaarheid? Krijg inzicht hoe je deze IT-uitdagingen kunt aangaan met BIM Workspace. Daarnaast wordt er ingegaan op een samenwerkingsplatform voor 3D co-development waarbij NVIDIA en Microsoft Azure een belangrijke rol spelen.

Michiel van Bergen, Sr. Sales Consultant BIM/CAD

Michiel is van oorsprong werktuigbouwkundige en heeft ruim 28 jaar ervaring in de CAD wereld. Sinds 2014 geeft Michiel gespecialiseerd advies in het gebruik van grafisch geaccelereerde virtuele werkplekken in de bouw- en installatiebranche. Hierbij ligt de nadruk op het matchen van business drivers met ondersteunende IT-oplossingen om organisaties te helpen efficiënter te werken en hun doelstelling te behalen.

Andere interessante events